Billingehov ishall, Skövde

I partneringsamverkan med Skövde kommun har stadens nya ishall vid Billingehov precis invigts.

Ishallen byggdes med stomme av limträ och väggar av prefabricerade betongelement kombinerat med sandwichkassetter. Yttertaket är av bärande plåt med isolering och dukbeläggning. Båda hallarna har en gemensam kylanläggning av modernaste snitt.

Efter en tilldelning i januari 2017 efter en anbudstävlan, projektering fram till semestern och med en försenad byggstart utifrån en justering av projektbudgeten så drog projektet ”Ny isyta Billingehov” igång i slutet av september 2017. Invigningen av den nya isytan skedde 21 september. Mer om det i vår nyhetsartikel som ni hittar i högerspalten.

Projektfakta

Beställare: Skövde Kommun
Byggnad: Ishall
Yta: 6631 m²
Inflyttning: 2018

kvm