Jonas & Rikard: Våra egna stålmän!

Jonas & Rikard: Våra egna stålmän!
18 februari, 2019 r2komm

Jonas & Rikard:

Våra egna stålmän!

INTENSIV TRÄNING ÄR BRA MOT STRESS, tycker Jonas Blom. Men han tar kanske ut sväng-arna lite mer än de flesta – sedan trettio år tillbaka ägnar han sig åt triathlon, en kombination av simning, cykling och löp-ning som kan ta musten ur vem som helst. På ett år blir det lätt över tusen mil på den minimala cykelsadeln. Siktet är för stunden inställt på Ironman-kvalet i Kalmar i augusti – då avgörs vilka tre svenskar i H50-klassen som får åka till Hawaii för den klassiska finalen i oktober.

– Chansen är väl kanske 50/50, men klarar jag maran under fyra timmar kan det nog gå, säger Jonas. Långt ifrån lika erfaren, men minst lika entusiastisk, är Rikard Ingren, som liksom Jonas är projektchef på Skeppsviken Bygg i Skövde.

Han har hållit på med triathlon i drygt två år och har – även här i likhet med sin kollega – cyklingen som favoritmoment. Den första moderna triathlontävlingen hölls just på Hawaii 1977, med 3,86 km simning, 18 mil cykling och så ett maratonlopp, allt i en enda följd. Men det behöver inte vara så extremt:

– Det finns varianter ända ner till sprint-distans som är 750 meter simning, 20 km på cykel och 5 km löpning, så de flesta kan hitta en nivå som de orkar med, berättar Rikard, som ligger lågt med Hawaiiplanerna än så länge.