Skeppsviken tar ett nytt kliv!

Bolagsgruppen går från ägarledd till ägarstyrd genom att Jonas Skingley sommaren 2023 tillträder tjänsten som både PU-ansvarig och koncernchef. Jonas kommer närmast från en tjänst som VD på AF Projektutveckling. Hans erfarenheter inkluderar förutom många års allmänna PU-erfarenheter, många kommersiella utvecklingsprojekt , samarbeten i JV:n och i koncern. Vi tycker att det på ett heltäckande sätt matchar våra behov.

2022 fyllde Skeppsviken 30 år. Koncernens historia är genuin samtidigt som utvecklingen de sista åren har varit makalös, rekorden staplas på varandra. Trots denna fantastiska utveckling och alla nya möjligheter o risker har vi inte förstärkt strukturen/kompetensen i den övergripande ledningen av bolagsgruppen sedan vi tillsatte extern ordförande 2018. Därför var det nu dags för ett nytt steg.

Huvudägarna, Eric och Martin Larsson, har framgångsrikt drivit denna rekrytering i det tysta. Syftet har varit att utan press hitta den bästa lösningen och vi känner oss nu trygga med att vi lyckats.

Tillskottet innebär att nuvarande koncernchef Martin Larsson framöver mer arbetar ur ett ägar- och styrelseperspektiv, med ambitionen att successivt professionalisera denna viktiga kombination av stöd och styrning.

– Vi hälsar Jonas Skingley välkommen att följa med på den fortsatta resan till Skeppsviken säger Eric och Martin.

Vid frågor kontakta Martin Larsson på martin.larsson@skeppsviken.se eller 010-498 42 21.

Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan 2022 | Skeppsviken

Vår Skövdeverksamhet rundade av den årliga arbetsmiljö- och säkerhetsveckan med ett besök på Arlanda Säkerhetspark. En skyddskommité om 17 deltagare lotsades under dagen runt säkerhetsparkens stationer, vilka bland annat innehöll praktisk tillämpning av taksäkerhet, andningsmask och säker inlastning på våningsplan.

Säkerhetsparken är en av medlemsföretag och organisationer i branschen framtagen anläggning där verksamma i branschen ges möjlighet att i grupp praktisera säkerhet, för att sedan reflektera kring beteenden och attityder kring säkerhet på byggarbetsplatsen.

-Riskuppfattning är individuell. Vi påverkas av erfarenheter. Genom att reflektera över beteenden i uppbyggda stationer och scenarion skapar man en god insikt över det egna beteendet. I grupp tränar vi upp vår helhetssyn, självinsikt och förmåga att lösa problem, samarbeta och övertyga andra. – Branschens säkerhetspark.

Den praktiska tillämpningen vid säkerhetsparken gav nyttig input till Skeppsvikens skyddskommitté vid efterföljande arbetsmiljö- och säkerhetsdiskussioner. Under hösten formas insikterna från veckan till konkreta mål att arbeta mot för att bli ännu bättre tillsammans.

Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan, i år med tema psykosocial arbetsmiljö, präglas aktivt av att vi reflekterar, diskuterar, bidrar och förhoppningsvis förflyttar oss framåt. Samtliga anställda svarar under veckan dessutom på enkät om trivsel i företaget, vilken ligger till grund för fortsatt utvärdering och målsättningsarbete.

– Vi vill uppmärksamma våra friskfaktorer i företaget och bli bättre tillsammans, säger Eva-Karin Lennartsson, KMA-ansvarig vid Skeppsviken Bygg i Skövde AB.

Hela kontoret följde med till en arbetsdag på kv. Jordfräsen

På Skeppsviken arbetar vi tillsammans, mot gemensamma mål, varje dag. Men det är inte varje dag vi gör det på samma arbetsplats. En soldränkt junidag, strax före semestern, samlades alla våra yrkesarbetare på en arbetsplats och arbetade i samklang med såväl ledning som ekonomiavdelningen, vilka för en dag bytte ut tangentbord och excelark mot skruvdragare och hammare. Hela Skövdeverksamheten samlades på en byggdag på Kvarteret Jordfräsen.

Daniel Sjöberg, platschef för Kv. Jordfräsen, fick för en dag se hela Skövde-kontorets medarbetare hjälpa till i projektet med helt nya göromål. På agendan, efter en gedigen säkerhetsgenomgång, för dagen stod att montera taken på förrådslängorna och carport-längorna i området. 

– Den administrativa personalen fick lite enklare uppgifter, och det var väldigt roligt att se att alla tar ansvar.

Karin Svensson, som till vardags ser till att löner betalas ut och att det råder ordning och reda i leverantörsreskontran, fick i uppdrag montera takstolar – ett uppdrag hon utförde med bravur. Husbygget hemma har satt sina spår..

– Jag lyfter och spikar, och gör som jag blir tillsagd, det är roligt att alla kan jobba tillsammans.

Cecilia Andersson, redovisningsansvarig i koncernen, verkar under dagen känna sig lika hemma på bygget som i bokslutet.

– Det är roligt att få jobba på ett av Skeppsvikens byggen, ett jättekul initiativ. Det ger en ökad förståelse för arbetet, framför allt för oss som jobbar inne på kontoret.


Initiativtagare till byggdagen är VD Peter Lennartsson. I rollen som VD är Peter nära sin verksamhet och besöker ofta byggarbetsplatserna själv, men det var inte igår han gjorde en heldag med skruvdragaren.

– Jag har skruvat bleck hela morgonen så jag undrar hur det känns i kroppen i morgon.

Med god tillväxttakt och framtidstro efter en tid präglad av distansarbete, uteblivna sammankomster var målsättningen med dagen att stärka vi-känslan ytterligare.

– Det är första gången vi gör något sådant här, och det är en aktivitet för att stärka vi-känslan. Såhär vid dagens slut kan jag konstatera att vi som grupp drog projektet i mål. Taken är på plats och vi arbetade tillsammans för att få jobbet gjort. Precis som vanligt egentligen, men det blev extra tydligt idag.

I samarbete med allmännyttiga AB Skövdebostäder bygger vi 68 bostadslägenheter i den tredje etappen av Trädgårdsstaden, ett område med stort fokus på ekologisk hållbarhet och diversifierade boendeformer.

Kv Jordfräsen består av åtta huskroppar i två plan utmed tomtgränsen, med portaler för genomsikt och trivsamma gårdsmiljöer för både besökare och boende.

Följ med till byggbranschen – där framtidsyrkena finns!

Arbetsmarknaden ser ljus ut inom bygg de närmaste fem åren. Angelica Wallentin (Entreprenadingenjör) och Åsa Tenggren (KMA-Chef) har i många år arbetat inom byggbranschen och trivs båda mycket bra.

– Jag trivs för att det är varierande och utmanande. Det finns alltid möjligheter att utvecklas och testa nya roller, vilket är viktigt, säger Angelica.

Åsa instämmer och tillägger.

Hela branschen är under ständig utveckling och vi har fortfarande många utmaningar kvar att hantera. Hållbarhet ett område som kommer att vara en prioriterad fråga långt in i framtiden. Det kommer att dyka upp många nya och spännande yrkesroller framöver.

Angelica och Åsa har punktat upp 8 goda anledningar till varför DU ska välja byggbranschen:

Hållbart byggande
Hur bygger och renoverar man hållbart? En av de viktigaste frågorna just nu och en utmaning för dig som brinner för miljön.

Utvecklingsmöjligheter
Platschef, projektledare, arbetsledare, snickare, ekonomichef, konstruktör, miljö- eller BIM-samordnare, byggledare, KA-ansvarig, … Byggbranschen erbjuder massor av yrkesroller och du har goda möjligheter att utvecklas.

Teamwork!
Allt vi gör är ett lagarbete. Du blir en viktig spelare i ditt team där alla arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål.

Utmaningar
Varje projekt har sina egna utmaningar, till exempel markförhållanden, närområden, tekniska lösningar eller konstruktioner. Perfekt för dig som är lösningsorienterad!

Samhällsnytta
Du är med om att skapa långsiktiga värden för samhället, exempelvis bostäder, sjukhus, skolor, idrottshallar eller kommersiella lokaler.

Digitalisering
Allt digitaliseras, så även byggbranschen. Vi går en spännande resa till mötes mot bättre effektivitet och samverkan.

Samverkan över gränser
Din sociala kompetens kommer till sin rätt! Varje projekt bygger på tät samverkan med till exempel beställare, underentreprenörer, grannar och myndigheter.

Variation
Ingen dag är den andra lik och du får en god förståelse för hela den komplexa byggprocessen.

Låter det intressant? Kanske känner du dig lockad att ta reda på mer? Här nedan hittar du länkar till utbildningar där du kan läsa om vilka karriärmöjligheter du har. Välkommen till byggbranschen!

Följ med till en plats där man vill stanna kvar

Som byggbolag är vi vana vid långa tidsperspektiv. Det tar exempelvis många år från det att ett projekt tar sin början tills vi slår i sista spiken. Det här sitter i våra gener och är ett förhållningssätt vi förmedlar till alla våra medarbetare. Och kanske är det därför så många väljer att stanna hos oss ovanligt länge.

Den 17 december 2020 hade vi avtackning på vårt Skövdekontor. Tord Lindqvist och Håkan Gustafsson gick båda i pension, vilket innebar att en sammanlagd Skeppsviken-karriär på nästan 50 år hade kommit till sin ända.

Visst är det tråkigt när två så lojala medarbetare slutar, men vi väljer ändå att se det som något positivt, nämligen som ett glädjande kvitto på att vår arbetsgivarfilosofi fungerar. På Skeppsviken jobbar man länge!

Men vad är det som gör att så många väljer att stanna hos oss år efter år? Vi frågade två experter, nämligen Tord och Håkan själva.

Framförhållning och sammanhållning

För Tord, som arbetat som snickare hos i sammanlagt 26 år, har Skeppsvikens framförhållning varit en bidragande faktor:

”Ja det var framför allt när Eric och Martin kom in med sina femårstänk och framtidsplaner som det började kännas riktigt stabilt. Det fanns en trygghet i det, och man fick känslan att Skeppsviken inte var en firma över dan.”

Och den filosofin har bidragit till att Tord stannat så pass länge som han gjort.

”Ja, jag har trivts bra. När ledningsgruppen är stark och kollektivet fungerar, då trillar jobben in, och när jobben blir större och större, ja då känner man sig trygg så klart.”

Satsningar som gått hem

Håkan, som arbetat hos oss i sammanlagt 23 år, också som snickare, håller med:

”Ja det har varit en bra tid. Skeppsviken har gjort vettiga satsningar och lyckats knyta till sig långsiktiga och stora kunder, till exempel Volvo. Det visar på en bra framförhållning, vilket sprider sig till alla i företaget.”

Avtackningen av Tord och Håkan fick tyvärr ske med lite mindre pompa och ståt än vad de var värda, på grund av smittorisken. Men Peter Lennartsson, VD Skeppsviken Bygg Skövde, var naturligtvis där och kände både glädje och vemod:

”Det är alltid lite vemodigt när fina medarbetare slutar, men jag gläds ändå när jag tänker på hur mycket hjärta Tord och Håkan lagt ner under sin tid på Skeppsviken. Deras insatser har varit synnerligen bidragande till bolagets positiva utveckling.”

Ett vinnande koncept

Vilken taktik är bäst för att fortsätta få våra medarbetare att stanna kvar? Tord funderar:

”Jag tror att man ska fortsätta på inslagen väg. Det går ju bra just nu, med stora projekt och kunder i Skövde, och göteborgsgänget som tar in fantastiska jobb. När sånt händer då vet man att det är kompetent folk som ligger bakom, och då är det skönt att vara med i det kollektivet.”

Håkan håller med:

”Ja när jobben trillar in känner man sig säker. Om Skeppsviken fortsätter på samma väg så ser jag ingenting som skulle kunna förändra det.”

Att så många väljer att stanna hos oss på Skeppsviken ger oss självförtroende. Det hjälper oss även att leverera bättre resultat, i och med att vi har möjlighet att erbjuda samkörda arbetslag med god gemensam erfarenhet av långa och avancerade projekt.

Sammanhållning är grejen

Skeppsvikens ambition att tänka långsiktigt har lett till att vi idag har en fantastisk utvecklingskurva. Dels vad gäller själva verksamheten, men i synnerhet med tanke på vad det betyder för personalsammanhållningen. Ju fler vi kan få att stanna kvar länge hos oss, desto större möjlighet har vi att fortsätta utvecklas i den takt vi gör nu.

Tord och Håkan är fina exempel på vad långa anställningar kan betyda för en byggorganisation. Vi säger varmt tack och lycka till till er båda!

Följ med till revisioner, fastighetskriser och en hissad hockeytröja!

I vanliga fall brukar vi berätta om personer som börjar på Skeppsviken. Den här gången ska vi göra tvärtom, och presentera en som ska sluta. Det låter kanske lite konstigt men när det handlar om sådana guldklimpar som vår CFO Jan-Allan Klang, då är det verkligen på sin plats. Följ med till Jan-Allan, snart glad pensionär!

Jan-Allan inledde sin karriär som revisor. Några anställningar och internutbildningar senare hamnade han som ekonomiansvarig på ett dotterbolag i Wallenstamkoncernen. Fastighetsbranschens komplexa ekonomiska värld tilltalande honom, och sagt och gjort: därefter blev det fastighetsbranschen för hela slanten.

Till oss kom Jan-Allan 2011. Med gedigen erfarenhet från bolag som Wallenstam, Kungsleden och Castellum blev han snabbt en viktig kugge i vår verksamhet. Han hade dessutom ett sunt och realistiskt förhållningssätt till sitt arbete. Jan-Allan berättar:

”Ja, jag hade med mig erfarenhet från fastighetskrisen i början av 90-talet. Från att allt varit positivt så vände det oerhört snabbt vilket har lärt mig att vara försiktig. Jag litar hellre på trygga kassaflöden och lönsamhet än på olika värderingsmodeller som intecknar framtida intäkter och vinster, för att säkerställa bolagets livskraft.”

Ett hemtamt beslut

Vad var det som gjorde att han valde Skeppsviken?

”Jag letade efter ett bolag där det fanns ekonomisk stabilitet och framåtanda. Martin och Eric Larssons visioner rimmade med mina egna. Dessutom gav det mig en möjlighet att arbeta i Skövde där jag bor, vilket kändes skönt efter att ha pendlat till Göteborg i 15 år.”

Vad har varit annorlunda på Skeppsviken i jämförelse med andra bolag?

”Det har varit stimulerande att få arbeta med entreprenadverksamhet, och inte bara fastigheter och projektutveckling. Och, från att ha varit i väldigt stora organisationer kom jag till ett ägarlett bolag, något som i Skeppsvikens fall varit enbart positivt!”

Kurvan har pekat uppåt

Under de tio år som Jan-Allan har spenderat hos oss har han på nära håll fått se bolaget växa från runt 350 miljoner i omsättning till att ha passerat 800 miljoner. Vilka tror han är framgångsfaktorerna?

”En viktig faktor är att det hela tiden funnits en drivkraft och utveckla bolaget. Med en stabil ekonomi i kombination med öppenhet till förändring så har det varit stort fokus på utvecklingsfrågor från dag ett, vilket även handlat om ekonomibiten, där jag har känt ett stort stöd. Dessutom vilar det en familjär känsla över hela bolaget som skapar en trygghet för en själv.”

Martin och Eric Larsson intygar hur viktigt det har varit för Skeppsviken att ha Jan-Allan med på tåget:

”Jan-Allan har varit en extremt viktig kugge i Skeppsvikens utveckling. Med sin erfarenhet av större bolag, redovisning, controlling, finansiering och juridik har han varit ett brett, klokt och engagerat stöd för oss, både operativt och strategiskt. Att ha koll på både ekonomi och omvärlden är mycket viktigt när man växer och ger sig in på nya marknader som vi gjort. Vi är skyldiga Jan-Allan ett stort tack!” säger Eric och Martin Larsson, huvudägare.

En ungdom på hal is

Men nu väntar något helt annat för Jan-Allan, nämligen livet som pensionär. Och det ser han fram emot.

”Ja det känns bra det här. Jag ser fram emot att kunna spendera mer tid med mina barnbarn och resa, vilket jag hoppas att man ska kunna göra snart.”

Jan-Allan har även en bakgrund som hockeyspelare i Skövde IK. Faktum är att han är en av klubbens bästa poängplockare genom tiderna, vilket förärade honom en hissad tröja (Nr 14!). Under sin karriär spelade han mot så namnkunniga spelare som Håkan Loob, Thomas Sandström och Hardy Nilsson. Blir det en revival i rinken nu?

”Nja, jag vill ju gärna kunna spela med mina barnbarn, men som det ser ut i nuläget med pandemin så går det ju inte. Så vi får se. Men det är naturligtvis trevliga minnen från den tiden, det är det.”

Framtiden i sikte

Vi på Skeppsviken är obeskrivligt tacksamma för allt som Jan-Allan bidragit med under åren, och är naturligtvis nyfikna på vad han tror om vår framtid?

”För det första är jag trygg i att bli efterträdd av Johan Björklund. Han känns som rätt person att driva det ekonomiska arbetet vidare. Dessutom känns det lägligt att nu lämna över stafettpinnen när Davor Sinik och hans gäng i Göteborg kommit in med bra energi, entreprenadrörelsen i Skövde presterar på topp, fastighetsrörelsen är expansiv och inte minst att vi har en finansiellt stark koncern. Det är dock svårt att sia om framtiden. Bostäder behövs så klart, men konkurrensen är hård. Jag tror det bästa för Skeppsviken är att fortsätta på utslagen väg, att vara öppna och nyfikna och vilja utvecklas och samtidigt ha båda fötterna på jorden, som alltid!”

Vi på Skeppsviken lyfter på hatten och tackar Jan-Allan för det viktiga arbete han gjort under sina år hos oss. Vi önskar honom vårt varmaste lycka till inför sin välförtjänta pension och ser fram emot att följa med honom i hans nya liv. Och vi hoppas att han ska följa oss också.

Tack, Jan-Allan!

Följ med till Johan Björklund, ny CFO på Skeppsviken

Vi välkomnar Johan Björklund till Skeppsviken! Johan har varit hos oss sedan oktober och tillträder nu som ny CFO för Skeppviken efter Jan-Allan Klang.

Med bakgrund i bygg- och revisionsbranschen kommer Johan in i teamet med bred erfarenhet och en positivitet som smittar av sig. Vi ställde några snabba frågor till honom.

Hur har starten på Skeppsviken varit för dig?

Starten har varit intensiv men väldigt rolig. Välkomnandet av alla sköna kollegor har gjort att jag redan trivs jättebra. Överlämningen från Jan-Allan har också gått väldigt smidigt. Han är en fantastisk person som lämnar ett stort hålrum efter sig, men jag ska göra mitt bästa för att fylla det.

Hur ser du på Skeppsvikens framtid?

Jag tycker att den ser ljus ut! Och det är mycket tack vare att vi har så många otroligt duktiga kollegor som är extremt bra på det de gör. Vi har även många roliga projekt på ingång som känns spännande.

Hur ser konkurrensen ut?

Konkurrensen är tuff men vi står oss bra, tycker jag. Vi har mycket kompetens inom bolaget, som sagt. Dessutom kan vi trots att vi är ett stort bolag handla som ett litet. Beslutsvägarna är snabba i och med att vi jobbar nära våra kunder, och på så sätt kan vi hjälpa dem och projekten framåt.

Hur tror du att din roll och dina erfarenheter kan bidra till den fortsatta utvecklingen?

Jag ser mig själv som prestigelös och ambitiös. Dessutom har jag en revisionsådra i mig sedan tidigare, vilket gör att jag gillar ordning och reda. Jag tror att jag kommer att kunna hitta lite nya infallsvinklar och på så sätt bidra till att resan som påbörjats fortsätter på ett bra vis.

Vilka trender ser du inom branschen?

Hållbarhetsarbetet är viktigt, och att vi följer med i digitaliseringen. Det är någonting jag ser fram emot att få arbeta mer med.

Till sist, vad gör du på din fritid?

Jag är en lugn och trygg person så på fritiden umgås jag helst med familj och vänner. Däremellan försöker jag lägga in lite träning. Tidigare spelade jag rätt mycket padeltennis, men numera är det mest löpning ute i spåren som gäller.

Följ med till Christofer Barkebo och Robin Carlsson

2020 har varit ett omtumlande år, men tack vare god planering och en stabil ekonomisk grund har Skeppsviken ändå kunnat hålla bra styrfart. Ett tecken på detta är de rekryteringar som gjorts, bland annat Christofer Barkebo (projektchef) och Robin Carlsson (platschef) som ansvarar för den spektakulära utbyggnaden av Universeum. Vi fick en pratstund med dem om deras första tid på Skeppsviken och hur de ser på framtiden.

Både Christofer och Robin kommer närmast från Serneke där de arbetade tillsammans under ett drygt år. De faller sömlöst in i Skeppsviken Göteborgs personalstyrka, där flera av deras tidigare medarbetare har ledande positioner. Det här har naturligtvis gjort deras första tid på Skeppsviken lättjobbad, något Christofer Barkebo kan intyga:

– På vissa sätt känns det knappt som att man bytt jobb eftersom man hela tiden springer på människor man jobbat med innan. Men samtidigt är det ett helt nytt företag, med nya rutiner, system och arbetssätt.

Utbyggnaden av Universeum är deras första projekt tillsammans på Skeppsviken. Christofer är projektchef medan Robin är platschef och de kom till bolaget med en månads mellanrum i februari och mars. Och de kompletterar varandra bra. Robin berättar:

– Jag och Christofer jobbade ju tillsammans innan vi kom hit. Vi känner varandra väl och tycker båda om att sätta oss in i våra kunders behov.

Christofer fortsätter:

– Ju bättre vi förstår kundens verksamhet, desto bättre kan vi leverera. Vi har även höga krav på allt från leverantörer och underentreprenörer. Vi är beredda att gå ganska långt för att projekten ska bli bra.

Vi får sällskap av arbetschef Peter Carlzon, som intygar att den homogena och samkörda personalstyrkan är en av nyckelfaktorerna till Skeppsvikens framgång. Han berättar att den kunskap och erfarenhet som laget besitter hjälper nyanställda att växa som yrkespersoner, och det snabbt.

Vårt mål är att bli en stark utmanare till de större byggbolagen, säger Peter.

Vi pratar om Skeppsvikens framtid och både Christofer och Robin är överens om att det ser ljust ut. De betonar det viktiga i att fortsätta på inslagen väg. Skeppsviken har en noga utarbetad femårsplan. Det gäller att hålla sig till den och inte springa iväg, utan att alltid ta sig an ”rätt ”projekt. Robin utvecklar:

– Man kan ju inte komma ifrån att när så pass många av oss känner varandra sedan tidigare, så underlättar det att få vår planering att gå i lås.

Både Robin och Christofer har varit med sedan start i utbyggnaden av Universeum, ett prestigefullt projekt som Skeppsviken rodde hem i konkurrens med flera andra stora aktörer. Projektet är speciellt på många sätt. Dels kommer den spektakulära visualiseringsdomen att bli ett landmärke för hela Göteborg, dessutom stöter de på frågeställningar som de aldrig tidigare har mött. Hur bygger man en visualiseringsdom helt i trä? Hur spränger man på bästa sätt så att djuren inne i byggnaden påverkas så lite som möjligt?

Japp, det är ett unikt projekt, det känner man, säger Christofer. Han fortsätter:

– Men samtidigt får man inte glömma att varje projekt är utmanande på sitt sätt. Det viktiga är att man alltid gör sitt bästa för att leverera en så bra produkt som möjligt. Det är en resa som jag tror alla vi på Skeppsviken inspireras av.

Följ med till Adam Adielsson, ny projektchef på Skeppsviken

Vi har välkomnat flera kompetenta nytillskott till vårt team i Göteborg det senaste året. Och 9 juni i år var det Adam Adielssons tur. Adam, som är projektchef, kommer närmast från AF Bygg och har tidigare arbetat i nära samarbete med flera av oss på Skeppsviken Göteborg.

I Adam får vi en erfaren projektchef som kommer att bidra med klokskap, driv och struktur. Vi ställde några snabba frågor till honom.

Hur har din start på Skeppsviken varit?

Det har gått oerhört smidigt, mycket tack vare att jag känner många i teamet sedan tidigare. Jag har exempelvis arbetat i många år tillsammans med både Davor (Sinik, VD) och Nikola (Jovetic, Arbetschef). Alla i teamet har höga ambitioner vilket passar mig perfekt. De är verkligen de bästa man kan arbeta med.

Hur skulle du beskriva dig själv som yrkesperson?

Jag brinner för struktur samt ordning och reda! Jag gillar att hitta kvalitets- och kommunikationsmönster för att sedan effektivisera dem så mycket som möjligt. Jag har även en bred erfarenhet inom allt från produktion till inköp. Men det är effektivisering som är den stora grejen, och där jag tror att jag kommer att tillföra mycket.

Hur ser du på Skeppsvikens framtid?

Det ser absolut ljust ut. Det finns gott om kapacitet för att överträffa uppställda mål. Det handlar mest om att fortsätta leverera som vi gjort den senaste tiden. Det finns en nyfikenhet kring Skeppsviken som ny spelare, mycket tack vare att vi har en del mycket intressanta projekt på gång. Jag tror att vår marknadsandel kommer att växa tack vare detta.

Vad ser du för trender inom branschen?

Jag tror faktiskt att mycket kommer att handla om just effektivisering, till exempel utveckling av processer för smart kvalitetssäkring. För att hänga med i utvecklingen måste man som företag agera aktivt inom dessa frågor. Det är de aktörer som gör det som kommer att överleva. Man måste vara öppen för nya metoder.

Och slutligen, vad gör du när du inte jobbar?

Jag är en ganska lugn person som gillar att hänga med familj och vänner. Tränar gör jag en del, mest löpning och längdskidåkning. Går gärna ut i skogen med barnen och fiskar, grillar eller bygger vindskydd. Och så kan jag inte låta bli att snickra på huset. Är man byggare så är man!

Vi säger varmt välkommen till Adam!

Vi följer med Team Rynkeby till Paris!

Vi på Skeppsviken är alltid beredda att stötta projekt vi tror på. Tidigare har vi berättat om att vi står bakom den alpine skidåkaren Aaron Lindströms satsning mot Paralympics 2022. Nu kan vi även tillkännage att vi är Guldsponsor till Team Rynkeby – God Morgon!

Det finns en hel del spännande att berätta om Team Rynkeby. Så här skriver de själva på sin hemsida (redigerat):

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Projektet grundades 2002 i Danmark, då elva motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, bland flera andra företag. Laget fick ett överskott på 44 500 SEK och detta skänktes till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. En ny tradition var född.

Idag består Team Rynkeby av 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 57 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz.

Under 2019 donerade Team Rynkeby 115,26 miljoner svenska kronor till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. Av detta gick 41,1 miljoner till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.”

Ett av Skeppsvikens kärnvärden är engagemang, därför blir vi alltid inspirerade när vi hittar ett brinnande engagemang hos andra. Team Rynkeby – God Morgon är ett mycket bra exempel och vi är oerhört stolta över att som Guldsponsor vara delaktiga i detta viktiga och sympatiska projekt!

Du kan läsa mer om det lokala projektet Team Rynkeby – God Morgon här: Team Rynkeby.