Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan 2022 | Skeppsviken

Vår Skövdeverksamhet rundade av den årliga arbetsmiljö- och säkerhetsveckan med ett besök på Arlanda Säkerhetspark. En skyddskommité om 17 deltagare lotsades under dagen runt säkerhetsparkens stationer, vilka bland annat innehöll praktisk tillämpning av taksäkerhet, andningsmask och säker inlastning på våningsplan.

Säkerhetsparken är en av medlemsföretag och organisationer i branschen framtagen anläggning där verksamma i branschen ges möjlighet att i grupp praktisera säkerhet, för att sedan reflektera kring beteenden och attityder kring säkerhet på byggarbetsplatsen.

-Riskuppfattning är individuell. Vi påverkas av erfarenheter. Genom att reflektera över beteenden i uppbyggda stationer och scenarion skapar man en god insikt över det egna beteendet. I grupp tränar vi upp vår helhetssyn, självinsikt och förmåga att lösa problem, samarbeta och övertyga andra. – Branschens säkerhetspark.

Den praktiska tillämpningen vid säkerhetsparken gav nyttig input till Skeppsvikens skyddskommitté vid efterföljande arbetsmiljö- och säkerhetsdiskussioner. Under hösten formas insikterna från veckan till konkreta mål att arbeta mot för att bli ännu bättre tillsammans.

Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan, i år med tema psykosocial arbetsmiljö, präglas aktivt av att vi reflekterar, diskuterar, bidrar och förhoppningsvis förflyttar oss framåt. Samtliga anställda svarar under veckan dessutom på enkät om trivsel i företaget, vilken ligger till grund för fortsatt utvärdering och målsättningsarbete.

– Vi vill uppmärksamma våra friskfaktorer i företaget och bli bättre tillsammans, säger Eva-Karin Lennartsson, KMA-ansvarig vid Skeppsviken Bygg i Skövde AB.

Hela kontoret följde med till en arbetsdag på kv. Jordfräsen

På Skeppsviken arbetar vi tillsammans, mot gemensamma mål, varje dag. Men det är inte varje dag vi gör det på samma arbetsplats. En soldränkt junidag, strax före semestern, samlades alla våra yrkesarbetare på en arbetsplats och arbetade i samklang med såväl ledning som ekonomiavdelningen, vilka för en dag bytte ut tangentbord och excelark mot skruvdragare och hammare. Hela Skövdeverksamheten samlades på en byggdag på Kvarteret Jordfräsen.

Daniel Sjöberg, platschef för Kv. Jordfräsen, fick för en dag se hela Skövde-kontorets medarbetare hjälpa till i projektet med helt nya göromål. På agendan, efter en gedigen säkerhetsgenomgång, för dagen stod att montera taken på förrådslängorna och carport-längorna i området. 

– Den administrativa personalen fick lite enklare uppgifter, och det var väldigt roligt att se att alla tar ansvar.

Karin Svensson, som till vardags ser till att löner betalas ut och att det råder ordning och reda i leverantörsreskontran, fick i uppdrag montera takstolar – ett uppdrag hon utförde med bravur. Husbygget hemma har satt sina spår..

– Jag lyfter och spikar, och gör som jag blir tillsagd, det är roligt att alla kan jobba tillsammans.

Cecilia Andersson, redovisningsansvarig i koncernen, verkar under dagen känna sig lika hemma på bygget som i bokslutet.

– Det är roligt att få jobba på ett av Skeppsvikens byggen, ett jättekul initiativ. Det ger en ökad förståelse för arbetet, framför allt för oss som jobbar inne på kontoret.


Initiativtagare till byggdagen är VD Peter Lennartsson. I rollen som VD är Peter nära sin verksamhet och besöker ofta byggarbetsplatserna själv, men det var inte igår han gjorde en heldag med skruvdragaren.

– Jag har skruvat bleck hela morgonen så jag undrar hur det känns i kroppen i morgon.

Med god tillväxttakt och framtidstro efter en tid präglad av distansarbete, uteblivna sammankomster var målsättningen med dagen att stärka vi-känslan ytterligare.

– Det är första gången vi gör något sådant här, och det är en aktivitet för att stärka vi-känslan. Såhär vid dagens slut kan jag konstatera att vi som grupp drog projektet i mål. Taken är på plats och vi arbetade tillsammans för att få jobbet gjort. Precis som vanligt egentligen, men det blev extra tydligt idag.

I samarbete med allmännyttiga AB Skövdebostäder bygger vi 68 bostadslägenheter i den tredje etappen av Trädgårdsstaden, ett område med stort fokus på ekologisk hållbarhet och diversifierade boendeformer.

Kv Jordfräsen består av åtta huskroppar i två plan utmed tomtgränsen, med portaler för genomsikt och trivsamma gårdsmiljöer för både besökare och boende.

Mer idrott = mer glädje

Uppförandet av Skövdehem Arena innebär att ett redan idrottstokigt Skövde får ännu mer träningsmöjligheter. Vilka förhoppningar väcker den nya arenan hos till exempel alla ungdomar? Vi frågade Moa och Linn, två unga gymnaster från Skövde Gymnastikförening.

I en stad av Skövdes storlek spelar föreningslivet en stor roll för den sociala sammanhållningen. De hälsomässiga fördelarna med att träna är självklara; möjligheten att träffas och göra saker tillsammans är minst lika viktigt för välmåendet. Uppförandet av Skövdehem Arena kommer att stärka både folkhälsan och gemenskapen.

Två som ser fram emot att börja träna i den nya arenan är Moa Landberg och Linn Orsborn, båda aktiva i Skövde Gymnastikförening. Linn, som har tränat gymnastik i 12 år och varit tränare i 2,5 (för bland annat Moa) har höga förhoppningar:

– Det ska bli jätteskönt. Den nya hallen kommer att vara bättre och säkrare, och då kan vi testa nya övningar och till exempel göra bättre landningar. Dessutom slipper vi släpa runt redskap. Mycket kommer ju att finnas på plats.

Och Moa håller med:

– Jag tror också att allt kommer att bli lättare. Vi får ju möjlighet att testa massor av nya grejer!

Fler människor – fler möten

Nya idrottsmöjligheter medför också ett större tillflöde av besökare. Flera olika föreningar har möjlighet att träna samtidigt i olika hallar. Dessutom finns det en restaurang i anläggningen som även den kommer att locka folk. Det här kommer förhoppningsvis att leda till ett mer levande kamratliv för Linn och Moa. Moa berättar:

– Ja, det ska bli kul med mer folk runtomkring. Flera av mina vänner håller också på med idrott, så dem kommer jag säkert att träffa på arenan.

Linn fortsätter:

– Det känns kul att kunna träna och veta att ens kompis kanske tränar något annat i hallen bredvid. Man kan vänta in varandra och träffas efteråt. Det blir en bra samlingsplats.

Möjligheter för alla

Skövdehem Arena är en riktigt stor satsning. Anläggningen är på 8 000 kvadratmeter och erbjuder idrotts-, och gymnastikhall, gym, trampolinpark, inomhusgolf, padelhall, restaurang och konferenscenter. I en stad av Skövdes storlek spelar en anläggning av den här storleken en betydande roll för alla, oavsett om man är idrottsintresserad eller ej. Det blir en naturlig samlingspunkt och en bättre möjlighet för alla som vill testa nya sporter. Moa, som tycker idrott är det roligaste ämnet i skolan, tränar även bandy, fotboll och innebandy. Nu blir det lättare för henne att bli inspirerad att kanske pröva något nytt, när hon har så många andra idrottsmöjligheter nära inpå.

Linn, som går andra året på gymnasiet (samhällslinjen), är som sagt även tränare, något hon ser fram emot att fortsätta med. Idrotten har även fått henne att tänka längre fram i livet:

– Att vara tränare är jättekul! Jag har även varit inne på att bli fysioterapeut. Det är spännande med idrottsskador och annat, något som skulle kännas bra att kunna hjälpa till med.

Snart är det dags

Moa och Linn kommer att börja träna i den nya hallen i april. I skrivande stund ligger inga tävlingar på agendan, och det är lite begränsat hur många som kan träna tillsammans, men det finns ändå all anledning att förvänta sig att inspirationen kommer att blomma upp ännu mer med tanke på de möjligheter som arenan tillför.

– Det ska bli jätteskönt när vi kan börja i Skövdehem Arena, säger Linn. Jag pluggar ganska mycket, men utöver det blir det mest idrott. Det är jättemånga som håller på med sport här i Skövde, det är nästan som att hänga som vanligt med kompisar. Jag vill bara ha kul och må bra!

Moa avslutar:

– Gymnastik är nog det roligaste jag vet. Jag tränar tre gånger i veckan och vill hålla på med det så länge jag kan. Och så vill jag börja tävla igen!

Följ med på spadtags-ceremoni för Norra Ekedal i Skövde

Skeppsviken har nu haft nöjet att tillsammans med Riksbyggen, PEAB och Skövde kommun markera starten för Norra Ekedal med ett gemensamt första spadtag. Projektet omfattar totalt cirka 170 lägenheter i ett av Skövdes bästa lägen.

”För Skeppsvikens del handlar det om cirka 55 yteffektiva, energisnåla och moderna bostadsrätter. Här bor man i en unik mix av stadskärna, park och natur. Garageplats finns till nästan samtliga lägenheter.”, säger projektledare Max Larsson

Uppslutningen var medvetet inte stor för att minska risken för smittspridning. Samtliga deltagare var dock överens om att det var skönt att äntligen få markera att projektet nu närmar sig verklighet. Först ut med säljarbete och produktion är Riksbyggen, följt av PEAB och slutligen Skeppsviken. Utbudet av bostäder kommer variera, men gemensamt för samtliga kommer vara det fantastiska centrala läget och Boulognersjön som närmsta granne.

”Det är med en kombination av spänning, lättnad och förhoppning som detta första spadtag markerar starten på ett otroligt spännande bostadsprojekt. För oss som byggherre innebär det att tredje generationen Larsson utvecklar bostäder i Skövde. Norra Ekedal blir även Skeppsvikens tjogonde bostadsprojekt i egen regi sedan första bostadsprojekten i just centrala Skövde, med Kv. Motorn i spetsen. Projektet sätter också en sälj- och produktionsmässigt ny nivå på Skövde-marknaden. Det blir intressant att följa intresset framöver.”, fortsätter projektledare Max Larsson

Skeppsvikens etapp i projektet kommer preliminärt börja smyglanseras under höst/vinter 2021 med en preliminär skarp säljstart 2022. Intresseanmälan görs direkt på projekthemsidan skeppsviken.se/ekedal där information skickas ut löpande. Följ med!

Med Skövde på menyn

Köket är hemmets hjärta, brukar det sägas. I det här fallet handlar det om en hel stad. När restaurangkedjan Brödernas nu öppnar sin restaurang i Skövdehem Arena drömmer de om att bli en viktig del av stadens sociala liv. Och Henrik Mattssons vision har alla möjligheter att bli verklighet.

Brödernas är en starkt växande restaurangkedja med fokus på idrott. Kedjan startades 2018 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander. Året därpå klev entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL proffset Mika Zibanejad på tåget. Utvecklingen har gått som tåget sedan starten och snart öppnar restaurang nummer 30 i Sverige, i den helt nybyggda Skövdehem Arena. Och Henrik Mattsson, vice VD, ser goda möjligheter att bidra till hela Skövde:

– I första hand är vi ju naturligtvis en restaurang. Läget ger oss dock möjligheter till att bli mer än så. Vi är själva idrottare och har en tydlig idrottsprofil, vilket naturligtvis slussar in oss perfekt på arenan. Men vi har större planer. Vi vill bli ett vardagsrum för allt från familjer och idrottare till föreningar och företag.

Närheten skapar positiva effekter

Att öppna restaurang i en stad av Skövdes storlek öppnar möjligheter för att ta en aktiv del i stadens utveckling. Henrik utvecklar:

– Det är stor skillnad på att öppna en restaurang här än i exempelvis Stockholms innerstad. Där blir man en i mängden. I Skövde kommer vi närmare samhället och har större möjlighet att anpassa oss efter stadens kultur och behov. Vi kommer närmare människorna, företagen, föreningarna, beslutsfattarna, stadens influencers. Det hjälper oss att kunna ta ett större socialt ansvar.

Brödernas läge i Skövdehem Arena innebär att de kan bli en naturlig samlingsplats för alla som rör sig i det föreningstäta området. Henrik hoppas även kunna locka till sig lokala företag. Kökets placering öppnar för att smidigt kunna ordna catering till stora event i idrottshallen. Anläggningens konferensutrymmen likaså. Han vill se Brödernas växa fram som ett naturligt nav i alla möjliga sociala sammanhang. Inte minst som arbetsgivare:

– I första hand kommer vi att anställa folk från staden. Vi har även en social hållbarhetsvision om att alltid ha minst två anställda från Arbetsförmedlingen, till exempel via instegsprojekt. Vi är öppna för att starta utbildningar, ordna arbetsträning, allt i tätt samarbete med kommunen.

En ömsesidig nytta

Visionerna är stora och vi lär märka av flera initiativ från Brödernas i framtiden. Hur tror Henrik att situationen ser ut om, säg, fem år?

– Naturligtvis hoppas vi på sikt att kunna öppna ännu en restaurangenhet i närområdet. Kanske driva liveevent och evenemang. Starta föreningar. Sponsring. Varför inte ha julbord i stora idrottshallen? Det har vi kapacitet till. Fast fem år, vi vill vara där direkt, skrattar Henrik.

Brödernas kommer på sätt och vis att fungera åt två håll. Å ena sidan har de nytta av staden, å andra sidan har staden nytta av dem. Socialt ansvar handlar om öppenhet och vilja. En ambition att vara en del av staden och att se vilka möjligheter som bjuds, och att ta vara på dem.

– Vi är öppna för allt vi kan bidra med för att staden ska må bra. Målet är att bli en plats för alla. Familjer, föreningar och företag ska med glädje besöka eller kunna vända sig till oss. Alla på Brödernas är som sagt idrottare, därför finns det en självklarhet att finnas i Skövdehem Arena. Det är en perfect match!

Med en vision om att utveckla Skövde

Från början var det tänkt att bli en padelhall. Fyra år senare står en fullfjädrad multisportarena på plats Billingehov/Lillegårdens idrottsområde i Skövde. Philip Aychouch, VD/ägare på Skövdehem, berättar om en vision som bara växte och växte.

Skövde är en stad med ett stort föreningsliv. Idrottsintresset växer och frodas och behovet av platser att utöva sin sport på blir större och större. Skövdesonen Philip Aychouch, VD på Skövdehem, ville bidra till detta behov genom att bygga en padelhall. Men det visade sig bli bra mycket mer än så. Philip berättar:

– När vi inledde projektet insåg vi snart att vi att vi hade möjlighet att skapa så mycket mer än bara en enkel sporthall. Vi såg framför oss en mötesplats för familjer, företag och föreningar. Framför allt föreningslivet är mycket stort här i Skövde och sportintresset lever på alla fronter. Där såddes fröet till Skövdehem Arena.

Och han är mycket nöjd med resultatet:

– Ja, den vision vi hade från början var som sagt väldigt annorlunda mot vad vi ser idag, en 8 000 kvadratmeter stor multisportarena med idrotts- och gymnastikhall, gym, inomhusgolf, trampolinpark, restaurang, konferenscenter och – naturligtvis – en padelhall. Det var på sätt och vis bra att visionen fick växa till sig, eftersom det gav oss tid att utveckla en helt annan produkt än vad som var tänkt från början. Resultatet betyder oerhört mycket mer för staden än vad enbart en padelhall hade gjort.

Rätt arena på rätt plats

Billingehov/Lillegården är redan från början en knutpunkt för idrott. Placeringen av arenan är därför ett bra strategiskt val, dels tack vare det redan stora flödet av föreningar och träningsintresserade, men även på grund av de möjligheter arenan öppnar upp för staden och regionen:

– På sikt ser jag att Skövdehem Arena kommer att öka på det här flödet, både från Skövde och andra närliggande kommuner. Vi har velat skapa en attraktiv mötesplattform och en plats där saker händer. I kombination med exempelvis ishallen och restaurangen finns det kapacitet att ordna stora och intressanta event.

En plattform för möten

Tillkomsten av den nya arenan skapar möjligheter för intressanta korsbefruktningar för både föreningar och atleter. Och för Skövdes företag öppnas också möjligheter. Philip utvecklar:

– Vi har ett konferenscenter i arenan, och det finns även möjlighet att anordna företagsevent i hallen. Dessutom öppnar restaurangen Brödernas i anläggningen, en stark hyresgäst med klar idrottsanknytning. Jag ser framför mig hur föräldrarna lämnar av sina barn till sin träning, går till gymet under tiden barnen tränar, för att sedan avsluta med en bit mat tillsammans i restaurangen.

Ett levande sportområde

Skövdehem är ett privatägt fastighetsbolag med inriktning på bostäder. De förvaltar cirka 200 lägenheter i centrala Skövde, och Skövdehem Arena är deras största projekt hittills.

– Japp, så är det. Den nya arenan blir som pricken över i:et, säger Philip. Arenan kommer dessutom att dockas ihop med ishallen, som i sin tur är ihopdockad med tennishallen. Det skapas ett enormt sportcenter, vilket i förlängningen gör området ännu mer attraktivt. Många besökare kommer säkert att lockas hit tack vare att alla andra är här.

Utbudet är som sagt stort, och det blir inte sämre av att man även kan ordna övernattning i hallen vid exempelvis stora cuper. På utsidan anläggs det dessutom en unik 18-håls äventyrsgolfbana samt två utomhusbanor för padel. Och mer kommer säkert att tillkomma.

– Vi ser Skövdehem Arena som ett komplement till staden. Jag är född och uppvuxen i Skövde och brinner verkligen för stadens utveckling. Skövdehem har en god relation med kommunen och ser fram emot att utveckla mer projekt som tar staden i rätt riktning. Och Skövdehem Arena är VERKLIGEN ett steg i rätt riktning, avslutar Philip.

Följ med till trädgården

Nu gör vi oss beredda för ännu ett spännande byggprojekt i Skövde. Den här gången handlar det om att uppföra 68 hyresrätter för Skövdebostäder i den snabbt växande och populära stadsdelen Trädgårdsstaden.

Trädgårdsstaden har seglat upp som ett av Skövdes mest spännande områden. Vad som är särskilt intressant är hur platsen erbjuder ett attraktivt liv för så många olika målgrupper. Det är så det blir när boendeformerna varierar.

Och nu är det dags för hyresrätter! Vi har helt nyligen skrivit kontrakt med Skövdebostäder om att uppföra 68 hyreslägenheter i tvåplanslängor. Ett glädjande besked för oss som mer än gärna bidrar till stadsdelens, och i förlängningen även stadens utveckling. Peter Lennartsson, VD på Skeppsviken Bygg i Skövde, intygar:

– Det här ser vi verkligen fram emot. Skeppsvikens vision är att finnas på alla delar av bostadsmarknaden, och i och med det här projektet får vi möjlighet att erbjuda funktionella hyreslägenheter för alla.

De 68 moderna lägenheterna kommer att komplettera utbudet i området, där villor och bostadsrätter samsas i harmoni med fler och fler tillkommande hyresrätter. Lägenheterna kommer att variera i storlek, från 1:or på 35 kvadratmeter till 4:or på 95.

Det är inte första gången vi på Skeppsviken figurerar i Trädgårdsstaden. Vi har tidigare uppfört Lassagården, 20 energisnåla radhus, ett projekt som såldes slut snabbt.

Byggstart för projektet sker under våren 2021 och vi räknar med de första hyresgästerna ska kunna flytta in till sommaren 2022.

Följ med till en plats där man vill stanna kvar

Som byggbolag är vi vana vid långa tidsperspektiv. Det tar exempelvis många år från det att ett projekt tar sin början tills vi slår i sista spiken. Det här sitter i våra gener och är ett förhållningssätt vi förmedlar till alla våra medarbetare. Och kanske är det därför så många väljer att stanna hos oss ovanligt länge.

Den 17 december 2020 hade vi avtackning på vårt Skövdekontor. Tord Lindqvist och Håkan Gustafsson gick båda i pension, vilket innebar att en sammanlagd Skeppsviken-karriär på nästan 50 år hade kommit till sin ända.

Visst är det tråkigt när två så lojala medarbetare slutar, men vi väljer ändå att se det som något positivt, nämligen som ett glädjande kvitto på att vår arbetsgivarfilosofi fungerar. På Skeppsviken jobbar man länge!

Men vad är det som gör att så många väljer att stanna hos oss år efter år? Vi frågade två experter, nämligen Tord och Håkan själva.

Framförhållning och sammanhållning

För Tord, som arbetat som snickare hos i sammanlagt 26 år, har Skeppsvikens framförhållning varit en bidragande faktor:

”Ja det var framför allt när Eric och Martin kom in med sina femårstänk och framtidsplaner som det började kännas riktigt stabilt. Det fanns en trygghet i det, och man fick känslan att Skeppsviken inte var en firma över dan.”

Och den filosofin har bidragit till att Tord stannat så pass länge som han gjort.

”Ja, jag har trivts bra. När ledningsgruppen är stark och kollektivet fungerar, då trillar jobben in, och när jobben blir större och större, ja då känner man sig trygg så klart.”

Satsningar som gått hem

Håkan, som arbetat hos oss i sammanlagt 23 år, också som snickare, håller med:

”Ja det har varit en bra tid. Skeppsviken har gjort vettiga satsningar och lyckats knyta till sig långsiktiga och stora kunder, till exempel Volvo. Det visar på en bra framförhållning, vilket sprider sig till alla i företaget.”

Avtackningen av Tord och Håkan fick tyvärr ske med lite mindre pompa och ståt än vad de var värda, på grund av smittorisken. Men Peter Lennartsson, VD Skeppsviken Bygg Skövde, var naturligtvis där och kände både glädje och vemod:

”Det är alltid lite vemodigt när fina medarbetare slutar, men jag gläds ändå när jag tänker på hur mycket hjärta Tord och Håkan lagt ner under sin tid på Skeppsviken. Deras insatser har varit synnerligen bidragande till bolagets positiva utveckling.”

Ett vinnande koncept

Vilken taktik är bäst för att fortsätta få våra medarbetare att stanna kvar? Tord funderar:

”Jag tror att man ska fortsätta på inslagen väg. Det går ju bra just nu, med stora projekt och kunder i Skövde, och göteborgsgänget som tar in fantastiska jobb. När sånt händer då vet man att det är kompetent folk som ligger bakom, och då är det skönt att vara med i det kollektivet.”

Håkan håller med:

”Ja när jobben trillar in känner man sig säker. Om Skeppsviken fortsätter på samma väg så ser jag ingenting som skulle kunna förändra det.”

Att så många väljer att stanna hos oss på Skeppsviken ger oss självförtroende. Det hjälper oss även att leverera bättre resultat, i och med att vi har möjlighet att erbjuda samkörda arbetslag med god gemensam erfarenhet av långa och avancerade projekt.

Sammanhållning är grejen

Skeppsvikens ambition att tänka långsiktigt har lett till att vi idag har en fantastisk utvecklingskurva. Dels vad gäller själva verksamheten, men i synnerhet med tanke på vad det betyder för personalsammanhållningen. Ju fler vi kan få att stanna kvar länge hos oss, desto större möjlighet har vi att fortsätta utvecklas i den takt vi gör nu.

Tord och Håkan är fina exempel på vad långa anställningar kan betyda för en byggorganisation. Vi säger varmt tack och lycka till till er båda!

Skeppsviken avyttrar industri- och kontorsportfölj i Skövde

Skeppsviken avyttrar en industri- och kontorsportfölj innehållande 4 st fastigheter i Skövde. Köpare är den lokalt förankrade fastighetsägaren Västerhuset AB och överlåtelsen sker genom en bolagsaffär.

Överenskommelsen avser fastigheterna Vevstaken 7, Vevstaken 6, Vevstaken 3 samt Skövde 5:217, med en uthyrningsbar yta om totalt ca 12 000 m².  Lokalytan utgörs i huvudsak av kontor- verkstad och produktionslokaler och samtliga fastigheter ligger strategiskt samlat i industriområdet Hasslum/Aspelund i Skövde.

Den nya ägaren tillträder fastigheterna i den 1 mars 2021.

– Affären är en del i en långsiktig fastighetsstrategi och syftar till att renodla verksamheten och säkerställa resurser till kommande projekt. Fastigheterna har ägts, förvaltats och utvecklats i tre generationer sedan 90-talet. Beståndet, med till stor del långa hyreskontrakt och välkända hyresgäster, är attraktivt vilket fick vi bekräftat av både nationella och lokala aktörer tidigt i processen. Att en långsiktig och förnuftig aktör som Västerhuset förvärvar fastigheterna känns tryggt, säger Martin Larsson, VD Skeppsviken Fastighets AB.

– Vi känner en stor glädje över att kunna förvärva Skeppsvikens fastigheter i Skövde vilket stärker vår ställning som den största aktören i Skövde vad gäller kommersiella fastigheter. Skeppsviken har byggt upp ett fastighetsinnehav med starka hyresgäster och vi känner en stor tillfredsställelse över att kunna förvärva dessa fastigheter., Säger Björn Karlsson, VD Västerhuset AB.

Säljarens rådgivare i affären har varit Newsec Capital Markets och Werks advokater.