Det är en spännande tid för oss på Skeppsviken. Den 1 juli tillträdde nämligen Davor Sinik posten som ny VD för Skeppsviken Bygg i Göteborg AB. Davor kommer närmast från Serneke där han varit regionchef för speciella projekt samt även suttit i ledningsgruppen.

Det här är en extremt läglig rekrytering för Skeppsviken eftersom Davor kommer in med rutin och kraft i ett skede då vi växlar upp inför framtiden. Vi ställde några frågor till Davor.

Hur skulle du beskriva dig själv som yrkesman?
– Engagerad! Jag drivs av att få saker att hända. Jag gillar att vara mitt i händelser, högt som lågt.

Finns det något inom branschen som du brinner särskilt mycket för?
– Det är svårt att säga exakt eftersom jag är intresserad av alla delar inom byggprocessen, men miljö och hållbarhet ligger mig varmt om hjärtat. Det är dock inte alltid enkelt att förhålla sig till frågan, särskilt i vår bransch. Det är ytterst en fråga för oss alla samtidigt som det är viktigt att se på frågan i ett långsiktigt samhällsperspektiv.

Var är Skeppsviken om fem-tio år?
– Vi är ett självklart val i Göteborgsregionen; en stabil konkurrent till alla större byggbolag. Vi ska även vara ett lika självklart val för bra och kunnig personal. Rekryteringen är jätteviktig.

Och vilka framgångsfaktorer får detta att hända?
– Personalen. Vi har redan nu enormt kunniga och engagerade medarbetare, vilket i sin tur lockar till sig ännu fler. Dessutom är Skeppsviken ett företag med lång och gedigen tradition. Vi har funnits länge nu, och det är definitivt en framgångsfaktor.

Ser du några intressanta trender inom byggbranschen?
– Hållbarhetsfrågan är ju ständigt aktuell. Dessutom tycker jag att träbyggnadstekniken har tagit ett par kliv framåt de senaste åren. I övrigt har jag noterat att det är rätt mycket rörelse i branschen, många uppköp av bolag i segmentet under de största. Det ska bli intressant att se hur det inverkar på marknaden.