Skövdehem Arena

Skövdehem arena
Multisportarenan innefattar trampolinhall, idrotts- och gymnastikhall, padel och squashhall, gymlokal, konferenslokal samt restaurang och bar. Bland hyresgästerna hittas Skövde kommun, Nordic Wellness, Hop’n pop, Raoul Wallenbergsskolan samt restaurangkedjan Brödernas.
 • Status Färdigställt
 • Område Skövde
 • Projekttyp Kommersiellt
  Samhällsfastigheter
  Nybyggnad
 • BeställareSkövdehem Arena AB
 • ByggnadMultisportarena
 • Ytaca 8000m2
 • ArkitektRitningen Arkitektbyrå AB
 • Överlämnande1 februari 2021

Skövdehem Arena

Mer än bara sport

En multisportarena är så mycket mer än möjligheter att utöva idrott. Det är en samlingsplats dit människor, föreningar och företag kan komma för att mötas, utvecklas och känna gemenskap. Uppförandet av Skövdehem Arena handlar lika mycket om stadsutveckling som ren byggnation.

Skövdehem Arena kommer att ligga placerad mitt i Billingehov/Lillegårdens idrottsområde där det dagligen rör sig ett stort antal föreningar och idrottare. Här finns ishallar, fotbollsplaner, baseball- och softbollplan, tennisbanor och motionsspår. Området var redan en viktig knutpunkt för Skövde som stad. I och med uppförandet av Skövdehem Arena ökar nu både intresset och anledningarna till att ta sig hit.

Skövdehem Arena, exteriör

Den här typen av projekt är inspirerande eftersom det bidrar till en utveckling av staden, dess människor, föreningar och företag. Längre ner kommer du att kunna läsa om vad några personer med olika anknytning till arenan tycker, känner och ser framför sig när det kommer till de möjligheter för staden som Skövdehem Arena kommer att erbjuda.

Skövdehem Arena blir en 8 000 kvadratmeter stor arena som innefattar trampolinhall, idrotts- och gymnastikhall, padel och squashhall, gymlokal, konferenslokal samt restaurang och bar. Bland hyresgästerna hittar du Nordic Wellness, Hop’n’pop och Raoul Wallenbergsskolan. I anläggningen kommer även att finnas konferensmöjligheter.

Philip Aychouh

VD/Ägare Skövdehem

Möt Philip Aychouh, VD/Ägare av Skövdehem, som berättar om bakgrunden till arenabygget samt vad han tror det kommer att betyda för staden.

Henrik Mattson

Vice VD Brödernas

Möt Henrik Mattson, vice VD för restaurangkedjan Brödernas och ta del av hans vision om vad Brödernas kan tillföra området och hela staden.

Skövde Gymnastikförening

Moa Landberg och Linn Orsborn

Skövde Gymnastikförening

Möt Moa Landberg och Linn Osborn, två unga gymnaster i Skövde Gymnastikförening som har höga förhoppningar på den nya arenan.

Bildgalleri

Peter Lennartsson

Peter Lennartsson

VD, Skövde

010-498 42 22