En lägesrapport från Aaron
Bloggpost -
6 februari, 2020

En lägesrapport från Aaron

För snart ett år sedan berättade vi om Aaron Lindström, en ung talangfull alpin skidåkare som vi på Skeppsviken stöttar inför hans satsning mot Paralympics 2022. Vi bestämde oss för att höra med honom om vad som hänt sen sist.

Aaron, som är 19 år och har en funktionsnedsättning som kallas dysmeli (saknar hand och underarm på vänster sida), är ett av våra största löften inom den alpina skidåkningen. Vi fick tag på honom precis när han avslutat en skoldag på Åre Skidgymnasium där han läser ekonomi på sista året. Han berättar att tävlandet och träningen flutit på normalt, men att han blev tvungen att ta en ofrivillig paus strax innan jul.

”Ja, jag åkte på en blindtarmsinflammation. Det ledde så klart till att jag fick göra ettavbrott i träningen, men det känns som att jag kommit tillbaka starkare efter det. Som att vissa spänningar har släppt.”

Aaron berättar att man lätt glömmer hur viktigt det är med återhämtning när man är mitt upp i en intensiv träningsperiod, att det behövs för både kropp och själ. 

Goda resultat ändå

Att han inte tappat alltför mycket under sjukdomen fick han ett kvitto på strax efteråt vid en världscuptävling i Kranjska Gora i Slovenien. Aaron åkte hem både en sjätteplats och en tiondeplacering, båda i storslalom.

”Jag är jättenöjd med det resultatet. Det var skönt att tävla så snart efter bortvaron eftersom pressen var mindre.”

Nu snarast väntar en europacuptävling i Espot i Spanien, något Aaron är rejält taggad inför.

Svensk representant

En riktig höjdpunkt för Aaron var då han representerade Sverige i Lausanne när värdnationen för Vinter-OS och Paralympics 2026 skulle utses i Lausanne i somras. Det stod mellan Stockholm och Cortina/Milano, och tyvärr var det de italienska städerna somdrog det längsta strået, men det var ändå en positiv upplevelse för Aaron.

”Japp, det var superhäftigt! Dels var det en ära att få representera Sverige vid ett så viktigt och stort tillfälle, och det var också spännande att få träffa några riktigt stora svenska idrottslegender, som tillexempel Peter Forsberg och Frida Hansdotter!”

Vi på Skeppsviken är stolta över att kunna stötta Aaron i hans framfart nedför pisterna och följer hans satsning mot Paralympics 2022 med största intresse! 

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA