Ett äkta Skeppsvikenprojekt
Bloggpost -
24 september, 2020

Ett äkta Skeppsvikenprojekt

Göteborg växer så det knakar och i takt med det ökar behovet av bostäder. Vi på Skeppsviken inspireras av att vara en aktiv del i detta skeende. Extra nöjda blir vi när de projekt vi uppför väcker ett stort intresse, vilket är fallet med vårt projekt på Södra Vårvindsgatan i Göteborg.

Projektet, som vi uppför i egen regi, kommer att resultera i två fastigheter med sammanlagt 81 hyresrättslägenheter (varav sju i form av BmSS). Vi utför projektet i samarbete med TLAB, som erbjöd oss som erfaren utvecklare att bli en del av projektet. Det här innebär att Skeppsviken Fastighets AB är byggherre för ett av husen samt att Skeppsviken Bygg i Göteborg AB bygger båda.

Varför har det här projektet blivit så bra? En viktig anledning är att vi har haft en mycket stark projektorganisation. Hela processen har präglats av att vi som alltid arbetat utifrån våra kärnvärden (Kundfokus, Engagemang, Personlighet och Nytänkande). Dessa värden genomsyrar hela vår verksamhet och löper som en röd tråd genom allt vi gör, i synnerhet våra projekt.

En annan är att det är en bra produkt som ligger rätt i tiden. Intresset för hyresrätter är stort, och lägenheterna blev därför uthyrda på nolltid. Glädjande nog kunde vi genomföra projektet så pass smidigt att inflyttningen kommer att genomföras en månad tidigare än planerat (november 2020). Maria Larsson, Kundansvarig på Skeppsviken, berättar:

”Uthyrningen var heldigital via tjänsten HomeQ. Den tydliga digitala processen gav oss mer tid för personlig telefon- och mejlsupport, och vi kunde därför i lugn och ro svara på frågor om lägenhetsbladet, hemförsäkring, abonnemang, bland mycket annat.”

På många sätt är det här ett äkta Skeppsvikenprojekt. En kvalitativ produkt som ligger i tiden, en välplanerad bygg- och uthyrningsprocess och en stark organisation där alla arbetar åt samma håll utifrån samma värdegrund. Ett bra recept för ett lyckat resultat. Malte Larsson, Fastighetsförvaltare på Skeppsviken, håller med:

”Allt höll genomgående en fin finish från start till mål. Hela organisationen ville projektet väl, alla tog uppgiften på allvar och såg till projektets bästa. En annan framgångsfaktor var att projektet planerades med respekt för alla inblandade yrkesgrupper och tog vara på projektgruppens samlade kompetens, hela vägen från inledande planarbete till den fortsatta förvaltningen.”

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA