Ett projekt på Mariaplans egna villkor
Bloggpost -
18 maj, 2020

Ett projekt på Mariaplans egna villkor

Alla som någon gång varit på eller passerat Mariaplan i Majorna vet att det är något speciellt med den platsen. Folk- och handelslivet är en behaglig kombination av puls och avkoppling, en känsla som fortsätter via alla gator som strålar ut från den lummiga rondellen. Här pulserar ett folkliv som syresätter alla som bor, besöker eller arbetar. Mariaplan är Majornas hjärta.

Mariaplan och dess grannkvarter är ett av Göteborgs hetaste och mest populära områden just nu. Många vill bo här, långt fler än vad det finns bostäder. Det här har Göteborgs stad noterat, och därför tagit beslut att stadsdelen ska välkomna ännu fler människor.

52 bostadsrätter mitt i Majorna

Vi uppförjust nu 52 bostadsrätter på Ärlegatan, ett knappt stenkast från Mariaplan. Att bli tilldelade det här projektet innebär att vi får möjlighet att bidra till att stadsdelen utvecklas. Det är enormt inspirerande för oss att skapa möjligheter för ännu fler människor att flytta hit. Vi känner starkt för stadsdelen, och tar därför den här uppgiften på största allvar.

Dessutom är vi glada över att det är just bostadsrätter vi bygger. Den övervägande majoriteten av bostäderna i Majorna är hyresrätter. Genom att tillföra fler upplåtelseformer bidrar vi till en mer integrerad och socialt hållbar miljö.

Ett lyckat koncept

När vi skulle marknadsföra projektet var det naturligt att låta Mariaplan stå i centrum. Att skapa bostäder är ett sätt att utveckla närområdet, och därför fick just närområdet vara navet i kommunikationen, på samma sätt som Mariaplan är det geografiska navet för hela stadsdelen. Vi lät folklivet, den kreativa känslan, personligheten och det unika livet på plats, stå i centrum.

Och det visade sig vara rätt väg att gå. Intresseanmälningarna till bostadsrätterna växte på hög, och vi har i skrivande stund sålt klart så gott som alla. Emmy Kröhnertoch hennes kollega Sofia Hultén på Svensk Fastighetsförmedling har varit mycket drivna och engagerade i projektet, och kan intyga att det varit lyckat:

”Säljarbetet har gått fantastiskt smidigt, det är bara ett fåtal lägenheter kvar och det är ovanligt bra så här nästan ett år innan inflytt. Det gjordes ett grundligt målgruppsarbete i förväg vilket underlättade arbetet, och det var dessutom en lyckad strategi att fokusera mycket på själva området i kommunikationen. Småstadskänslan och utbudet har lockat många. ”

En berättelse om platsen

Den här typen av projekt är speciella för oss på Skeppsviken eftersom de handlar om så mycket mer än bara fastigheterna. Det handlar om stadsdelen, livet och människorna. Bostäderna på Ärlegatan ska inte bara erbjuda boendemöjligheter, de ska även erbjuda stadsdelen en möjlighet att utvecklas.

Genom att beskriva projektet på Mariaplans egna villkor har vi fått människor som attraheras av just detta att söka sig hit. Vi har fått dem att följa med till Majornas hjärta. 

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA