Följ med till en satsning på snö!
Bloggpost -
5 juli, 2021

Följ med till en satsning på snö!

Vi har tidigare berättat om att vi har den stora glädjen att sponsra den alpina skidåkaren Aaron Lindström inför hans satsning mot Winter Paralympics i Peking 2022. Det senaste året har så klart påverkat uppladdningen, men det innebär inte att Aaron tagit det lugnt. Tvärtom. Det är full fart på satsningen. Följ med!

Vi når Aaron i bilen på väg från Åre ner till hemorten Skövde. Han går för närvarande på Mittuniversitetet i Åre där han kombinerar träningen med studier i företagsekonomi. Och på frågan om hur det går med träningen är han enbart positiv:

- Det går jättebra! Just nu håller jag och min tränare på och planerar inför framtiden. Dels ska sommarträningen läggas upp och även förberedelserna inför Paralympics nästa år.

Aaron har blivit preliminärt uttagen till det alpina landslag som ska tävla i Paralympics i Peking i mars 2022. Det är visserligen ett tag kvar till dess, men när det gäller ett så pass viktigt mästerskap gäller det att ha framförhållning. Och hittills har det gått bra, även om träningen har fått anpassas utefter förutsättningarna. Aaron berättar:

- Säsongen har gått jättebra, trots allt som pandemin har fört med sig. Flera tävlingar har blivit inställda, framför allt internationellt. Men jag har fått en hel del tid på snö i Sverige och Norge. Tyvärr drabbades jag av Covid-19 under en tävling i Österrike och fick sitta i karantän i tio dagar. Jag har mått relativt bra efteråt, även om jag känner att jag inte har riktigt samma energi i kroppen sedan dess.

Insjuknandet har inneburit att Aaron fått anpassa sin träning tillsammans med både läkare och tränare, för att få ut så mycket som möjligt efter förutsättningarna.

- Jag måste nog säga att det har gått bra ändå, trots sjukdomen. Vi har bara justerat träningsupplägget lite.

Aaron har en funktionsnedsättning som heter dysmeli, vilket innebär att han saknar hand och underarm på vänster sida. Det här har dock inte hindrat honom från att vara aktiv. Han stod på skidor första gången i 2 – 3-årsåldern, och sedan dess har det bara fortsatt. I skrivande stund håller han på att planera inför sommarträningen tillsammans med sin coach. Och det blir definitivt ingen promenad i parken. Aaron:

- Det blir hårdkörning direkt. Jag har en hel del barmarksträning och konditionsuppbyggnad att se fram emot. Jag har ju som sagt tappat lite efter att jag fick covid, men jag har god tid på mig att bygga upp styrkan igen.

En viss fördel har det ändå varit att flera tävlingar blivit inställda, eftersom det har gett Aaron en möjlighet att finna ett större lugn i förberedelserna inför Paralympics:

- Det gäller ju att pricka formtoppen i mars nästa år då evenemanget går av stapeln, och det blir förhoppningsvis lättare när det är färre tävlingar att fokusera på.

I övrigt verkar Aaron trivas med livet i stort. Studierna i Åre rullar på och han utstrålar en fantastisk energi och positivism, både vad gäller skolan och träningen.

- Jag läser på skiduniversitetet och det passar mig perfekt med kombinationen av studier och träningsmöjligheter. Jag gick ju även skidgymnasiet i Åre så jag känner mig hemtam där.

Vi på Skeppsviken följer Aarons förberedelser med stort intresse och önskar honom lycka till med träning och förberedelser inför Winter Paralympics 2022. Vi tror på dig, Aaron!

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA