Skeppsviken avyttrar industrifastighet i Kållered 
Pressmeddelande -
20 juni, 2024

Skeppsviken avyttrar industrifastighet i Kållered 

Skeppsviken har nyligen avyttrat en industrifastighet på Bangårdsvägen 45 i Kållered och den nya ägaren har för avsikt att ta fastigheten i bruk med direkt verkan.  

– Vi fick ett anbud från en seriös köpare med en färdig plan för eget nyttjande av just den här industrifastigheten i Kållered, kommenterar Jonas Skingley, VD och koncernchef för Skeppsviken. Vi såg möjligheten till en bra affär för alla inblandade parter, även för området i sig då fastighetens potential direkt kommer till nytta och dessutom på ett riktigt bra sätt.  

Köparen är ett privat företag med avsikt att bedriva egen grossistverksamhet inom livsmedelsindustrin. Fastigheten är belägen i Torrekulla Industriområde mellan Kållereds centrum och IKEA Kållered. Fastighetsytan om cirka 13 000 m² är bebyggd med en lokalyta om cirka 4 700 m². Ytorna är främst avsedda för industriell produktion och lager, med inslag av kontor och personalutrymmen. 

Kållered har ett strategiskt läge i Göteborgsområdet. Med direkt närhet till pendeltåg, E6 och dragningskrafter som IKEA är potentialen stark, vilket visat sig i form av ett stort intresse för både förhyrning och förvärv av fastigheten.

– För Skeppsvikens del har Våmmedal blivit en uppvisning i handlingskraft och flexibilitet. Vi har den finansiella stabiliteten och erfarenheten i korridoren för att kunna vara flexibla och snabba till goda affärsmöjligheter. Anbudet, som låg i linje med våra förväntningar om marknadsmässig yield, kom i ett läge där vi just påbörjat projektering av hyresgästanpassningar och vidare exploatering fastigheten, avslutar Jonas Skingley

Skeppsviken har stor erfarenhet som förvaltare och ägare inom det kommersiella segmentet och i synenrhet inom kategorin lättindustri. Dörren står öppen för liknande möjligheter till förvärv och utveckling i Göteborg med omnejd. 

Werks advokater var säljarens rådgivare genom affären, vilken förmedlades av Svensk Fastighetsförmedling Hisingen.

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA