Urstarkt andra tertial för Skeppsviken
Bloggpost -
1 december, 2020

Urstarkt andra tertial för Skeppsviken

Tack vare en finansiell styrka och en stor respekt för gällande restriktioner ser 2020 ut att sluta framgångsrikt för Skeppsviken. Ta del av vår koncernchef Martin Larssons tankar om ett år som inte liknat något annat.

Året har förstås präglats hårt av rådande pandemi och än är vi inte i mål, men tack vare en stark finansiell grundstruktur, ett snabbfotat arbete för att löpande uppdatera och anpassa våra vardagliga rutiner och stor respekt för gällande rekommendationer har vi lyckats hålla god styrfart i samtliga verksamhetsområden. Vår geografiskt utspridda bygg- och fastighetskoncern välkomnar den digitala accelerationen och ser redan idag hur den börjar ge positiv effekt.

När vi summerar tertial 1 och 2 för 2020 ser läget starkt ut. Omsättningen för året väntas landa på uppåt 825 Mkr med god lönsamhet, jämfört med 725 Mkr föregående år.

Entreprenader och byggservice löper enligt plan i Skövde. De stora uppdragen åt Volvo, Skövde Arena, Skövdebostäder och Cejn håller volym och tempo. Nya affärer med Blank Fastigheter och Västra Götalandsregionen stärker orderstocken.

Uppbyggnadsarbetet i byggverksamheten i Göteborg följer affärsplanen med fin precision. Byggproduktion åt Universeum och Balder har fått full fart, och nya uppdrag åt bland annat Sotenäs Kommun har tillkommit.

Fastighetsverksamheten löper med inflytt av 38 nya hyresrätter i Kyrkbyn Göteborg 1 nov. De 52 BRF:erna på Ärlegatan har nyligen fått tätt tak inför vintern. Vi säljstartar vårt tredje projekt i Floda, Lerums Kommun efter årskiftet. Ett efterlängtat bostadsprojekt om 55 lägenheter i stationsnära läge med inflytt i slutet av 2022.

Vi kan tyvärr konstatera att vi bara nådde en tredje plats av tio tävlande om VGR:s Hälsans Hus i Skövde. Det är hedervärt, speciellt med hänsyn till de meriterade konkurrenterna och våra relativt höga poäng. Vårt förslag har en bra prisbild per kvm, men är tyvärr aningen för stort. Vi kommer igen.

Parallellt pågår internt vaktombyte. Per 1 dec 2020 tillträder Johan Björklund som ny CFO efter Jan-Allan Klang som går i pension i inledningen av 2021. Johan har varit i korridoren sedan 1 okt. Vi hälsar Johan välkommen och säger stort varmt tack till hans företrädare Jan-Allan Klang som snart går i pension..”

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA