Vi följer med Team Rynkeby till Paris!
Bloggpost -
18 februari, 2020

Vi följer med Team Rynkeby till Paris!

Vi på Skeppsviken är alltid beredda att stötta projekt vi tror på. Tidigare har vi berättat om att vi står bakom den alpine skidåkaren Aaron Lindströms satsning mot Paralympics 2022. Nu kan vi även tillkännage att vi är Guldsponsor till Team Rynkeby – God Morgon!

Det finns en hel del spännande att berätta om Team Rynkeby. Så här skriver de själva på sin hemsida (redigerat):

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Projektet grundades 2002 i Danmark, då elva motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, bland flera andra företag. Laget fick ett överskott på 44 500 SEK och detta skänktes till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. En ny tradition var född.

Idag består Team Rynkeby av 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 57 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz.

Under 2019 donerade Team Rynkeby 115,26 miljoner svenska kronor till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. Av detta gick 41,1 miljoner till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.”

Ett av Skeppsvikens kärnvärden är engagemang, därför blir vi alltid inspirerade när vi hittar ett brinnande engagemang hos andra. Team Rynkeby – God Morgon är ett mycket bra exempel och vi är oerhört stolta över att som Guldsponsor vara delaktiga i detta viktiga och sympatiska projekt!

Du kan läsa mer om det lokala projektet Team Rynkeby – God Morgon här: Team Rynkeby.

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA