Följ med till ditt nyproducerade boende
Nyhet -
3 mars, 2020

Följ med till ditt nyproducerade boende

Intresset för bostadsrätter i Sverige är på en stadigt hög nivå. Utbudet är stort och beslutsprocesserna är svåra, framför allt för den ovane köparen.

En av de vanligaste frågorna vi stöter på är vad skillnaden är mellan att köpa nyproducerad bostad gentemot begagnad. Faktum är att det skiljer sig ganska mycket åt, och i de flesta fall handlar det om fördelar. Här presenterar vi några av de slutsatser vi själva kommit fram till genom våra projekt, och som vi hoppas ska hjälpa den tveksamma köparen på traven. Följ med.

Hög kvalitet och funktionalitet

Det ligger i nyproducerade bostadsrätters natur att de erbjuder köparen hög kvalitet och funktionalitet. Dagens byggnormer säkerställer att nyproducerade fastigheter är byggda enligt de kvalitets- och hållbarhetskrav som ställs. Att detta är ett starkt argument bland intressenter har vi bland annat märkt på våra projekt Herrgårdsbacken och Ärlegatan, där möjligheten att kunna flytta in i en helt ny lägenhet varit avgörande för många.

Du slipper budgivning

I samtliga av våra bostadsrättsprojekt möter vi köpare som uppskattar att slippa den energikrävande budgivning man ofta hamnar i vid köp av begagnad bostad. Att veta priset redan från start gör det lättare och tryggare för dig att planera din ekonomi.

Du kan påverka hur bostaden ska se ut

Som köpare av nyproducerat har du möjlighet att påverka din bostads utformning. Genom tidig medverkan i projektet kan du via tillval skapa en personlig prägel på ditt kommande boende, något vi naturligtvis erbjuder i samtliga av våra projekt, exempelvis projektet 11:an i Floda som vi just nu ligger i startgroparna med.

Den perfekta lägenheten kanske inte är den du tror

Du har säkert en tydlig bild av hur din perfekta lägenhet ser ut. Kanske drömmer du som så många andra om balkong i söderläge eller stora spatiösa ytor? Att kliva in i en nyproducerad lägenhet kan ändra på den uppfattningen eftersom den goda standarden ofta bjuder på positiva överraskningar. Dessutom är det inte omöjligt att du stöter på en bättre prisbild än vad som gäller för ”drömlägenheten”. Det här är faktorer som gör att många tänker om.

Lugn och ro från dag ett

Vi nämnde tidigare områdena Herrgårdsbacken och Ärlegatan. Ett annat starkt argument till att många intresserat sig för just dessa projekt är att de ligger i redan etablerade närområden där livet fungerar och är igång sedan länge. Alternativet, att bo i en byggarbetsplats första tiden, är av naturliga skäl inte lika lockande. Det här gäller ju så klart inte alla nyproducerade bostäder, men det är en slutsats vi har kunnat dra från dessa två projekt.

Ny förening = bättre insyn

Många upplever det som oväntat positivt att bli medlem i en helt nystartad bostadsrättsförening. Det ger dig exempelvis större möjlighet att påverka hur den ska skötas och vilka rutiner den ska ha. Dessutom är alla kostnadskalkyler godkända och klara, vilket så klart är tryggt att ha med sig vid en affär av den här storleken.

Du får med stor sannolikhet bättre insyn i ekonomi och avgifter i en nystartad förening, något som kan bli svårare i en äldre förening med inarbetade rutiner som du själv kanske inte är nöjd med.

Nybesiktigad och klar!

Sist men inte minst – att flytta in i en nybyggd bostad innebär att det gjorts en grundlig besiktning av en oberoende besiktningsman precis innan du flyttat in! En inte helt oviktig detalj, eftersom det ger dig trygghet samt ett gott förtroende för vår byggprocess.

Bostäder som ska bos in

Som du säkert förstår finns det en hel del fördelar med att välja nyproducerat boende. Vår ambition med att erbjuda detta alternativ handlar i grund och botten om att vi vill att du ska bli nöjd. Att du ska trivas. Vi bygger våra bostadsfastigheter för framtiden, den framtid som ska bli ditt hem. Vi hoppas att du blir en av dem som följer med oss!

Kontaktpersoner

OSS I MEDIA

Missa inget!

Prenumerera på nyheter från Skeppsviken i vårat digitala nyhetsrum på Notified och ta del av nyheter inom våra projekt och vårat klimatarbete.

PRENUMERERA